Kategoriarkiv: Hvem er vi

Vi er to kreative kollegaer og veninder, der begge er uddannet og arbejder som lærere i den danske folkeskole. Vi har begge en stor passion for det nære familieliv, hverdagens små åndehuller, årets fester og højtider, kreative udfoldelser, skabelsen af personlige og unikke hjem, udeliv og -aktiviteter i have og natur. Og så elsker vi at forevige det hele, så spejlreflekskameraet er en tro følgesvend gennem året.

Vi har gennem en årrække skrevet undervisningsbøger til Natur og teknik-undervisningen for Geografforlaget. Det har været en utrolig spændende og kreativ proces at skrive bøger samt udvikle, se og følge hvordan tanker, ideer og oplæg endelig får et selvstændigt liv som bog suppleret med egne fotos. Både gennem dette arbejde og vores daglige virke har vi haft fokus på at målrette og formulere aktiviteter og konkrete opgaver, så de er anvendelige og forståelige for målgruppen.
Vi har her i 2014 skrevet endnu bog “Vidunderlig vinter”. Bogen er fyldt med inspiration til, hvad man kan fylde hverdagen med af oplevelser, aktiviteter og kreativitet med udgangspunkt i de enkelte årstiders særkende og højtider.
Ideerne er bl.a. kreative ”gør det selv” aktiviteter, hvor læseren kan være medskabende og videreudvikle produkterne, så de får et personligt og unikt kendetegn. Her er lagt vægt på, at de materialer der anvendes, er nogle, man primært kan finde i alle hjem, og er velegnet til både børn og voksne. Alt er udviklet og gennemprøvet både i vores egen familier/vennekreds og i forbindelse med undervisningen af børn på forskellige alderstrin.
Vi har valgt at krydre bogen med udvalgte opskrifter, der ofte tager udgangspunkt i traditionelle enkle opskrifter, der kendetegner årstiden – men med et tvist.

Forårsfornemmelser i haven

Lige nu fyldes haven af fuglesang, krokustæppet bredder sig i muntert farvespil under æbletræerne, og de knaldrøde radbarberskud ligger på lur lige over jordoverfladen. Ude i skoven stikker de første spæde ramsløgskud op og lokker til årets første grønne pesto, mens hanmuldvarpen på frierfødder skyder skud af bare forårskådhed. Kort sagt alle tegn i sol, måne og stjerner på at foråret er på vej!!!
Alt dette giver længsler i en vintertræt havekvindes hjerte. I weekenden tog længslen over, og selv om det regnede nu og da, blev krukkernes visne, triste planter smidt på komposten, de sidste julebetonkugler lagt i skuret, og lyskæderne atter henvist til sommerophold i skuffen.
Jeg fik hentet nogle lange ranker fra vild klematisranker i skovbrynet, hvor de lige nu hænger og vejer tørt i vinden. 3-4 ranker blev samlet til en krans, ved at “rulle” dem rundt inde i en spand med en passende diameter. Herved får kransen en fin rund form, og det er lettere at holde styr på rankerne i processen.

Rankerne samles til en rund krans i en spand.
Når kansen har fået en passende tykkelse, samles den forsigtigt ved at løfte den ene side lidt fri af spanden og vikle en tynd ståltråd rundt om. Dette gøres 3-4 steder på kransen, før den kan løftes helt fri.
Kransens samles med tynd ståltråd.
Jeg fik lavet 3 kranse i forskellige størrelser, der primært blev anvendt som redekanter.
Reden blev fyldt med mos og frem beton-gåseæg lagt i.
Jeg lagde lidt mos i bunden af kransen og anbragt betonæg fra henholdsvis høns og gæs i rederne. En af kransene blev fyldt med et par løgplanter, lidt mos og et par betonæg.
Den lille krans blev fyldt med hønsæg i beton.
Kransen er også rigtig fin som kant på en krukke tilplantet med fx vintergækker fra haven.
Find fremgangsmåden på betonæg HER
Er forårsfornemmelserne også gået i blodet på dig?

Inspiration til julens hyggestunder

For et par år siden udgav vi bogen Vidunderlig Vinter Vidunderli_vinter.jpg-filBogen er fyldt med ideer til vinterens mange højtider både af den kreative, kulinariske og klassiske slags.
Vi har valgt at fokusere på ideer og aktiviteter for hele familien, så i Vidundelig Vinter kan du finde inspiration til hyggeligt samvær med børn, børnebørn og andre kreative sjæle. Bogen kan bl.a. købes i boghandler, på forlaget Mellemgaard, på Saxo og i Butik Vilja. Så mangler du lidt ny inspiration, en værtindegave eller gaven til den kreative veninde, er bogen måske værd at tjekke ud 🙂 Bogen kan selvfølgelig også lånes på landes biblioteker!vidunderlig_vinter_helligtrekonger. JPG-fil
vidunderlig_vinter_bog.jpg-fil

Ekspermenterer og krydser fingre!

Har kastet mig ud i endnu et jule-betonprojekt! Denne gang dog af den lidt mere eksperimenterede slags 🙂 Har set andre lave forme til stjerne ved hjælp af flamingo, pap og søm,- og det skulle da prøves! Jeg synes selv, jeg har ok succes med stjerneforme skåret i flamingo ( se hvordan ) Så hvorfor ikke afprøve en lidt mere kompliceret form, når man nu er nybegynder ud i denne form-variation :-O
Jeg købte for et par år siden en skøn jule-elg i metal på HCA-julemarked i Odense, og den kunne jeg virkelig godt tænke mig at få i beton-version også. Så det blev den, som dannede inspiration til min jule-elg i betonversion.

Fremgangsmåden er som følger (og har kan man jo vælge et mere enkelt emne som fx stjerne :-O )
1. Lav en skabelon i karton beton_støbe_diy_jul.JPG-fil
2. Fastgør den på en flamingoplade fx vha knappenåle.
3. Stik søm ned langs skabelonens kanter med ca. 2-3 cm mellemrum.beton_støbe_diy_elg_jul.JPG-fil
4. Klip en lang strimmel i pap og kom tap på begge sider af strimlen, så den ikke suger vand.
5. Læg papstrimlen langs sømkanten og fastgør den med tape.beton_støbe_diy_jul_elg.JPG-fil
6. Bland betonen efter anvisningen på pakken.
7. Kom betonen i formen og bank på flamingoen, så evt. lufthuller bankes fri.beton_støbe_diy_jul_elg.JPG-fil
8. Lad betonen stå og tørre i 4-7 dage før formen forsigtigt fjernes.

Man kan evt. støbe en jernstav ind i formen, som kan stikkes i jorden, så betonelementet kan stå mere stabilt.

Se flere juleinspirerede beton-ideer her: Betonkage, traktorslange-juletræ på betonfod, adventskrans, juletræer, gavepakker, krukker

Endnu en perlefugle til samlingen

En trofast følger har sendt denne fugle i hama-perler, som hendes søn har kreeret frit efter Lademanns fuglebog, efter han havde bygget vores modeller. fugle_hama-perler_diy.JPG-fil Kan du gætte hvilken fugl Benjamin har bygget? Jeg havde den i første gæt 🙂 Det er selvfølgelig den lille topmejse, der har stået model. Tak fordi vi må vise den her på bloggen, Benjamin! Du kan finde modeller og inspiration til perlefugle HER

Vil du anbefale os?

Lige nu søger Panduro diy-blogger til deres side på instagram.
Har du lyst til at anbefale os, vil vi være meget taknemmelige😊
Gå ind på diybypanduro på instagram. Tryk på billedet med teksten “shop for 12.000” og skriv din anbefaling. Husk at skrive @vidunderlige_aarstider, som er vores side på instagram.
Tak!!!

Låge nr. 3 – Et lækkert kanelbrød

Noget, der kan bringe glæde er et nybagt kanelbrød. Sprødt på ydersiden, blødt i midten og lige tilpas sødt og syndigt. Og på toppen af brødet skal der selvfølgelig været et godt lag glasur!
Egentlig er kanelbrødet en slags kage, der minder om kanelsnegle. Kanelbrødet skal spises lige når det er bagt, men kan selvfølgelig spises dagen efter også, men så er det en god ide lige at lune det lidt.

Til dejen:
1 1/2 dl mælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 spsk stødt kanel
3 spsk sukker
1 tsk salt
ca 300 g hvedemel

Fyld:
80 g smør
40 g farin
1 spsk stødt kanel

Glasur:
140 g flormelis
1/4 dl kogende vand

Mælk og smør varmes i en gryde til smørret er smeltet og afkøles herefter til det er håndvarmt.
Gæren smuldres i en skål og mælkeblandingen tilsættes. Rør godt til gæren er opløst. Tilsæt æg og kom krydderierne i . Tilsæt mel og rør til ensartet masse. Dejen sættes til hævning i 30 minutter et lunt sted.
Klargør fyldet imens.
Dejen rulles ud til en firkant ca 20 x 30 cm. Fordel fyldetog rul til et brød. Læg brødet i en en rugbrødsform foret med bagepapir. Klip hak ned i brødet og lad hæve igen 30 min.
Pensl brødet med æggeblomme og bag det midt i ovnen ca 35-40 min ved 200 grader.
Når bødet er afkølet pyntes det med tykflydende glasur. Jeg har her pyntet med karameltykker.
Server evt med koldt smør.
IMG_0216

En julekalender her på bloggen?

Da vi for år tilbage begyndte at tale om at skrive en bog, var vores oprindelige ide at skrive en julekalender-bog med 24 kreative ideer. Men det greb om sig og langsomt voksede årstidskonceptet frem og manifisterede sig i vores bog “Vidunderlig Vinter”, som udkom sidste år. vidunderlig_vinter _julekalender. JPG-FIL
Men bare fordi vi fik udgivet bogen, stopper ideerne jo ikke med hele tide at poppe op! Og skulle der være et forlag, der kunne tænke sig at udgive endnu en bog med udgangspunkt i julens kreative univers, har vi nok af ideer på lager. Så sig endelig til😊
Men mens vi venter på at blive opdaget, sysler vi lige nu med en light version her på bloggen! betonfad
Hvad siger I til en julekalender med låger fyldt med kreative diy-ideer og syndige julelækkerier, som hver dag i december frem til den 24. åbenbarer sig her på bloggen?
Vi er fulde af ideer, så vi håber, I vil lege med😊 Vi kan næsten ikke vente…